Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam, Henny Doornbosch

In memoriam, Henny Doornbosch

5 januari 2021 21:30

bestuur

Op 09 december van het vorig jaar overleed Henny Doornbosch. Inmiddels een maand geleden. Een bericht dat we pas onlangs ontvingen. Tot onze spijt. Maar vergeten is Henny zeker niet. En daarom een laatste groet.

Aan Henny Doornbosch, erelid, lid van verdienste en door de KNVB geëerd met een zilveren speld. Titels verdiend in een leven dat in het teken stond van het voetbal.

Henny Doornbosch – officieel bekend als de heer H.P.B. Doornbosch maar voor vrienden gewoon Hennie – was bij ‘zijn’ voetbalvereniging Leeuwarden vooral betrokken bij het jeugdvoetbal. Lange tijd vervulde Hennie de functie van jeugdsecretaris en ook was hij enige tijd actief als voorzitter van het jeugdbestuur.

Werkzaamheden met een organisatorisch karakter en die taken waren Hennie niet vreemd want beroepsmatig was Hennie werkzaam als gemeentesecretaris. En dat kwam goed uit want de kennis en vaardigheden van Hennie kwamen goed van pas in de schriftelijke communicatie met instanties als de KNVB. Dat het ambtenarenbloed niet altijd door de aderen giert maar zich veelal wat stroperig verplaatst bleek tijdens vergaderingen waaraan door Hennie werd deelgenomen. Tijdens die vergadering was hij wel eens wat – voorzichtig uitgedrukt – lang van stof en ook dat typeerde Hennie. Uiterst secuur, maar niet altijd even snel.

Ook bij de organisatie van de vele jeugdtoernooien speelde Hennie een belangrijke rol en dat die diversiteit aan inspanningen niet ongezien bleef, bleek uit het feit dat Hennie werd geëerd met het erelidmaatschap van de voetbalvereniging Leeuwarden en met de onderscheiding met een zilveren speld die Hennie op 08 juni 2001 werd uitgereikt door de KNVB.

Na de fusie tussen de voetbalverenigingen Rood Geel en Leeuwarden in sc Leovardia en het vertrek van de velden aan de Insulindestraat naar het Kalverdijkje Noord was Hennie een van de steunpilaren waarop het jeugdvoetbal van de fusievereniging werd gevestigd. Zijn kennis als secretaris kwam in die beginperiode goed van pas. Naar mate de jaren vorderden leidde een afnemende gezondheid tot een langzaam afscheid dat nu helaas definitief is geworden.

 

Bedankt voor alles Hennie!

Bron: Archief v.v. Leeuwarden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!