Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Corona update 7

Corona update 7

13 januari 2021 10:15

Bestuur

Op dinsdag 12 januari 2021 heeft de minister-president aangekondigd dat de lockdown verlengd gaat worden met drie weken tot en met 9 februari 2021.
Daarnaast heeft hij zijn grote zorgen geuit omtrent de nieuwe 'Britse' variant van het coronavirus.
Onbekend is wat de rol van jeugd is bij de verspreiding van deze nieuwe variant.
Dat maakt velen ongerust, en daarom willen wij als sportvereniging hierover communiceren.

Bij sc Leovarda is de winterstop beëindigd en kan, en mag er vanaf maandag 11 januari 2021 door de jeugd weer worden getraind.
In zijn persconferentie haalde de minister-president nog maar eens aan hoe belangrijk het sporten is voor de jeugd, en hij prees de inzet van vele vrijwilligers daarvoor. 
Een heel belangrijk punt in de persconferentie was ook de uitgesproken zorg en angst voor de nieuwe 'Britse' variant van het virus, want op dit moment is nog niet goed bekend wat precies de rol is van de jeugd bij de verspreiding hiervan.

Bij onze vereniging wordt echter ook door trainers de zorg uitgesproken over het géven van trainingen aan de jeugd.
Vragen zoals; 'Kan ik dat wel veilig doen? Wil ik dat wel doen? Ik ben op leeftijd, ik vind het een onacceptabel risico om voor de groep te staan, zijn op dit moment zeer relevant. Daar hebben wij op dit moment ook geen concrete antwoorden op. 
En ook ouders van jeugd maken zich grote zorgen; 'Kan ik mijn kind veilig laten sporten, ze willen zo graag, maar is het verantwoord'?

Heel begrijpelijk allemaal.
Aan de maatregelen waarop wij ons beleid moeten maken zitten meerdere kanten, en dat is al bijzonder lastig, maar veiligheid en gezondheid voor onze leden en vrijwilligers staat altijd voorop.

Mensen mogen individueel hun eigen keuzes maken, en het is (nog) niet juist dat het bestuur van sc Leovardia eenzijdig, en verdergaand dan de maatregelen van de rijksoverheid, die keuzes voor iedereen gaat maken, door bijvoorbeeld álles af te gelasten.

Daarom stelt het bestuur zich op het standpunt dat:

  1. sc Leovardia geen extra - of zwaardere maatregelen dan de op dinsdag 12 januari j.l. bekendgemaakte maatregelen invoert, om willekeur, en beslissingen op basis van ongefundeerde argumenten te voorkomen.
  2. sc Leovardia de richtlijnen en maatregelen volgt van de rijksoverheid. (Klik hier voor de jongste versie daarvan)
  3. sc Leovardia de trainingen voor de jeugd probeert mogelijk te maken.
  4. Niemand wordt verplicht om te trainen, of om training te geven.
  5. Trainingen mogelijk niet door kunnen gaan als er geen (juiste) trainers gevonden kunnen worden om op bepaalde momenten training te geven.

Op dit moment is veel onzeker. In afwachting van het nieuws van de komende dagen en weken zullen we mogelijk moeten reageren op nieuwe situaties. In dat geval leest u dat hier terug.

Voor nu, denk zelf goed na, hou je aan de maatregelen, en blijf gezond.
 

Bron: pixabay
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!