Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam, Edwin van der Kerk

In memoriam, Edwin van der Kerk

10 maart 2021 11:45

Bestuur

Dag Edwin!

Op vrijdag 5 maart overleed Edwin van der Kerk. En daarmee kwam een einde aan het leven van een voetbalvriend die voor velen een bron van inspiratie en hoop was. Want Edwin was al langere tijd ziek. Maar gedroeg zich daar niet naar. ‘Opgeven is geen optie’ zo luidde zijn credo.

Al vanaf zijn jonge jaren was Edwin veelvuldig te vinden op de velden van ‘zijn’ vv Leeuwarden. Dat deed hij niet onverdienstelijk en de naam van Edwin van der Kerk is dan ook terug te vinden in veel eerste (jeugd)elftallen. Als A junior speelde Edwin zelfs nog op landelijk niveau en toen de leeftijd vorderde en de ambities afnamen bleek Edwin een uitermate vaardig deelnemer aan derde helften. Edwin was een echte clubman en dat blijkt ook als hij in het boek ‘100 jaar de Klomp’ terugblikt op zijn leven als voetballer en lid van de vv Leeuwarden:

Als je terugkijkt op die tijd is dit iets om trots op te zijn waarbij relaties voor het leven zijn opgebouwd. Vele generaties hebben hun belevenissen binnen de rood witten gedeeld en zullen deze ook blijven doorgeven aan nieuwe generaties om het cluberfgoed te bewaken. De grote rijkdom van de club is toch ook de geweldige historie die uniek te noemen is voor de stad Leeuwarden; het ontstaan onder de Oldehove voetballend op klompen, betaald voetbal spelen, samengaan met S.C. Cambuur etc. Bovenal een club die van en voor arbeiders was. Persoonlijk voel ik mij trots en vereerd dat ik zowel als voetballer en als bestuurder onderdeel heb mogen uitmaken van deze geweldige rood witte club: de vv Leeuwarden’.

En terecht verwijst Edwin daarbij naar zijn periode als voorzitter van de voetbalvereniging Leeuwarden. Een rol die hij vervulde vanaf 2010 en waarin door Edwin onder andere een bijdrage werd geleverd aan het ontstaan van de fusievereniging sc Leovardia. En dat werd een succesvolle bijdrage want mede dankzij de inbreng van Edwin werd de fusie een feit en schreef Edwin en passant ook historie want achteraf blijkt hij de laatste voorzitter van de vv Leeuwarden te zijn geweest.

Tijdens zijn aantreden als voorzitter kwam Edwin ook al in aanraking met de ziekte die hem uiteindelijk fataal zou worden. Voor Edwin was ziek zijn een hinderlijke bijkomstigheid maar niet het sein om af te zien van zijn rol als voorzitter.

En zo klauterde Edwin weer bij de wal op en eenmaal weer hersteld ook tegen de nodige bergen, want samen met zijn Helga en een aantal vrienden verenigde hij zich in ‘Equipe Amis 058’. Een vriendengroep waarmee met een zekere regelmaat de Mont Ventoux op werd gefietst met als doel geld in te zamelen voor de stichting ‘Groot verzet tegen kanker’.

Het was diezelfde ziekte die hem opnieuw wist in te halen. Een ultieme poging om via een alternatieve behandeling in Duitsland het tij te doen keren mocht niet baten, met als gevolg dat we nu afscheid moeten nemen van een man waarvan we helemaal geen afscheid willen nemen. En dat geldt al helemaal voor zijn echtgenote Helga en zonen Dion en Nicky. Ook van die toppertjes die we veel en vaak in ons midden hebben gehad.

Vrijwilligers, leden en bestuur wensen hen veel sterkte zoals dat ook geldt voor vrienden en familie.

Edwin kon zijn strijd niet winnen.
Deze berg was te hoog.
Rust zacht jongen!

Bron: Equipe Amis 058
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!