Protocol `benoeming leden van verdienste / ereleden - https://www.scleovardia.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Protocol `benoeming leden van verdienste / ereleden

Protocol `benoeming leden van verdienste / ereleden

Procedure benoeming Ereleden en Leden van Verdienste.

 

 1. Lid van Verdienste en Ereleden zijn leden, die wegens bijzondere verdiensten tegenover de vereniging als zodanig zijn benoemd.
  Ereleden zijn niet contributie plichtig maar hebben wel alle rechten van de leden.

 2. Criteria voor het doen van een voordracht:
  Lid van Verdienste: minimaal 15 jaar lid van sc Leovardia, en 15 jaar actief (geweest) als vrijwilliger waarbij de vrijwilligersactiviteiten onbezoldigd werden uitgevoerd.
  Ereleden: minimaal 20 jaar actief als bestuurder en/of actief te zijn geweest in incidentele (projectmatige) zaken met een uitzonderlijke waarde voor de vereniging waarbij de vrijwilligersactiviteiten onbezoldigd werden uitgevoerd.

 3. Een voordracht voor een onderscheiding “Lid van Verdienste” kan door elk lid van de vereniging worden gedaan voorzien van een motivatie en voorzien van een lijst met minimaal 5 handtekeningen met namen van leden van sc Leovardia.
  Als het bestuur de voordracht accordeert zal het bestuur op de eerstvolgende Ledenvergadering het genoemde lid voordragen als Lid van Verdienste.
  De Algemene Ledenvergadering beslist met meerderheid van stemmen of iemand de titel van “Lid van Verdienste” wordt verleend.

 4. Een voordracht voor het Erelidmaatschap kan alleen door het bestuur worden gedaan. Ook hier beslist de Algemene Ledenvergadering met meerderheid van stemmen of iemand de titel van “Erelid” wordt verleend.

 5. Alleen leden van sc Leovardia kunnen worden voorgedragen als Lid van Verdienste of Erelid.

 6. Op de Algemene Ledenvergadering of op de eerstvolgende passende gelegenheid wordt de bijbehorende oorkonde en speld uitgereikt aan het betreffende Lid van Verdienste of Erelid
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!